Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

1e NPO Sint Vincent afd.10 voor Jan Broersma Roodeschool
4-1-2016

Op Dinsdag 9 juni 2015 was het zo ver dat de duiven voor de klassieker St Vincent moesten worden
ingekorfd. Deze duiven waren op vrijdag om 14 uur gelost met een N W wind. Zij moesten 1210
t/m 1240 km overbruggen om weer terug te keren op hun thuisfront.

Jammer dat de voorspelde storing over Noord Frankrijk en Belgie te langzaam is opgelost, hierdoor kwam het concours wat laat op gang.

De eerste duif melde zich in Roodeschool om 14.11 uur en behaalde 1151 meter p/m .
daarna kwamen de duiven gestaag op gang en om 17.30 uur waren de prijzen verdiend. Uitslag : 1e
J Broersma Roodeschool, ook was deze duif de snelste van Afd 10 en de 9 e prijs sector 4 . Het
winnende doffertje 13-4721788 melde zich om 14.11 weer terug bij zijn baasje en liet alle
medestrijders van de afd.10 zijn staart zien. Op een afstand van 1234 km maakte deze duif een
snelheid van 70 km per uur en heeft alle ontberingen onderweg met glans overwonnen.

De winnaar heeft als jaarling 2 keer prijs gevlogen van 2 keer zettenen komt uit een van zijn kweekkoppels ; Vader lijn van Evert Glazenburg x Zus Hawk ( Kiekebelt ) Moeder is een dochter van zijn 2e Nationaal St Vincent 2002 ( Kiekebelt ) x Het Bordeauxtje ( 1e prov loodzware Bordeaux 2007 ) Winnaar afdeling 10 liefhebber Jan Broersma was in het verleden een top melker op de programma vluchten. In 2002 de overstap gemaakt naar het overnacht spel. Ook toen gaf hij zijn visite kaartje direct af om in 2002 de 2e Nationaal Sector 4 St Vincent te vliegen.

Zoals u kunt lezen heeft hij aangeklopt bij bekende liefhebbers uit onze regio. Heeft met veel geduld zijn stam opgebouwd waar hij in de loop der jaren de vruchten van gaat plukken Was Limoges al zeer goed met de 5e plaats afd 10, nu dus de winnaar van afd 10. Hij speelt zijn duiven op nest en ze krijgen volle bak Matador met als extra wat pinda's. Duiven gaan gezamenlijk trainen met de vlag en mogen later genieten van nog een uurtje open hok. Alles gaat nu wat gemoedelijker dan vroeger. Af en toe een geel pilletje opsteken en mest laten onderzoeken voor de vluchten.

Super gedaan Jan!! Van harte gefeliciteerd!
 

 
Willem Mulder
 
<<< Terug