Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

1e en 6e NPO Argenton afd. 6 voor Dave van Zon uit Amsterdam
7-8-2015

1e NPO Argenton voor Dave van Zon Amsterdam.

Het was nog koud en flink winter toen ik voor de eerste keer vertrok naar Amsterdam om bij Dave van Zon op 3 hoog een voersysteem te maken die zou passen bij Dave. 

Het zijn meestal maar kleine veranderingen en aanpassingen aan de spelwijze van de liefhebber. De duivinnen zouden er mee worden getest. Nou, dat hebben de clubgenoten wel geweten. 

Gezien de uitslagen van met name de fondvluchten kunnen we stellen dat dit aardig is gelukt. We zullen nooit zeker weten of dit uitsluitend aan het voer heeft gelegen, maar feit is, dat de resultaten er zijn en die zijn om in te lijsten.  

Voor de ingekorfde 3.476 duiven van deze afdeling was het werken geblazen, want de duiven hadden kopwind. We hebben het dan wel even over een afstand van rond de 700 km, dus was dit alleen weggelegd voor topduiven die ook nog eens optimaal verzorgd werden. 

De duivin NL14-1804377 werd als eerste afgevlagd op deze zware vlucht. Ze was ook al 2e NPO op Bourges dit jaar. Nou, dat liegt er niet om.  

Dave werd daarnaast fondkampioen in de club, het rayon en in de afdeling. 

Van harte gefeliciteerd Dave met dit mooie resultaat!

 

 
Willem Mulder
 
<<< Terug