Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

2014 was een topseizoen voor Gert Krab uit Elst (Utrecht)
8-1-2015


Het jaar 2014 kan de boeken in als een superjaar voor Gert Krab uit Elst

In 2013 kon werd door Gert gezien als zijn beste vliegseizoen ooit. Dat evenaren in 2014 zou al heel mooi zijn. Het oude duivenseizoen verliep prima, in de breedte wat beter, maar met name vanwege het missen van 1e prijzen had hij het gevoel dat het minder was. De eerste doelstelling is toch winnen!

Erg balen was de onderbreking van een deel van het midfondprogramma door slechte weersomstangheden, code rood voor heel Nederland en het niet inlassen van een midfondvlucht voor oude duiven toen er alleen code rood voor jonge duiven was. Meer dan voorgaande jaren wilde Gert proberen de duiven op hun best te hebben in het tweede deel van het oude duivenseizoen. Juist in de periode trainden uitmuntend, maar kreeg hij dus amper kansen om te zien of dat terug te zien zou zijn in de uitslagen.

Toevallig werd op de laatste midfondvlucht wél begonnen met de eerste prijs en dat was meteen een dubbelslag want ook de eerste jonge duivenvlucht werd toen gespeeld en daar werd ook begonnen met de 1e prijs. En vanaf die week werd maar tweemaal de 1e prijs gemist in de club veelal met prachtige series op alle niveau's. Op de eerste natourvlucht won onderstaande duivin niet alleen de 1e in club, maar ook in CC en Kring.

Dat tweede deel van het vliegseizoen bezorgde Gert - alsof het een eindsprint betrof - vele kampioenschappen.

Hieronder die van Regio en Afdeling:

Regio 3 (500 leden)

  • 5e onaangewezen midfond
  • 1e aangewezen en 1e onaangewezen jonge duiven
  • 2e, 4e, 8e, 9e, 11e, 15e en 18e duifkampioen jong
  • 5e aangewezen en 1e onaangewezen natour
  • 2e en 6e duifkampioen natour
  • 2e aangewezen en 1e onaangewezen generaal snelheid

Dus nog beter als vorig jaar toen hij 2e aan- en onaangewezen Generaal Snelheid werd in de regio!

Afdeling 8 GOU (2800 leden)

  • 1e aangewezen en 3e onaangewezen jonge duiven
  • 6e, 10e en 19e duifkampioen jong
  • 4e onaangewezen natour
  • 5e aangewezen en 7e onaangewezen generaal snelheid

Gert volgt het Matador voersysteem en gebruikt diverse Backsproducten.

Super gedaan Gert!!

 
Willem Mulder
 
<<< Terug