Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

1e NPO Chalons en Champagne afd.11 voor Tjeerd en Jouke Elzinga uit Harkema
28-7-2014

Vorig jaar 3013 was het een geweldig seizoen voor Tjeerd en Jouke Elzinga. Meerdere keren op teletekst, maar net niet de 1e NPO. En daar gaan ze natuurlijk wel voor. Dit jaar is het dan wel raak. Hun topduivin Esmee NL 12–1005204 was goed in vorm en dan is ze niet te houden. Het eerste kindje van Jouke heet Esmee, en de duivin kreeg daarom ook deze naam.


Even voor 12 uur zat Jouke op de meldingsite van de afdeling 11 te kijken en daar stond een duif in Urk als eerste gemelde. Dat was wel even 65 km dichterbij natuurlijk en dus moest er binnen een half uur gedraaid worden. Dat was nog maar net gezegd of daar draaide Esmee al rond het hok en ze werd om 12.03.58 geklokt.


Ik heb zelf ook meegemaakt wat dat met je doet en ik kan zeggen, dat het een hele bijzondere ervaring is. Je staat als aan de grond genageld. Er overkomt je iets en dat kan je gewoon niet uitleggen. Geweldig!!
Nou is Esmee niet de eerste de beste duif, ze vloog al 16 keer 1 : 100. Al twee keer stond deze duif op teloetekst.

Een 4e NPO van St. Truiden en een 8e vanaf Sittard gingen vooraf aan deze 1e NPO dagfond van Chalons en Champagne in de afd. 11. Vorig jaar ook al een 4e tt op St. Truiden tegen 20,435 duiven.

Ze staat nu 2e Nat. asduif eendaagse fond bij het NPO en zal hoge ogen gooien in de nationale competitie,s in alround en fond. Ook voor de olympiade overigens, want ze speelde de afgelopen 2 jaar maar liefst 17 x 1:100
"We zijn hier nog steeds dik tevreden over het Matador voer", aldus Jouke Elzinga. 
 

Tjeerd en Jouke, van harte gefeliciteerd met deze fantastische overwinning!! 

 
Willem Mulder
 
<<< Terug