Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

1e NPO Sens afd. 10 Noord voor combinatie Snijder - Mulder uit Vries
8-6-2014

Combinatie Snijder - Mulder Vries.

Het is een wat vreemd gevoel om de prestatie van eigen hok op de site te zetten.  Ik mag echter wel zeggen, dat mijn compagnon Tonny Snijder  er erg veel aan heeft gedaan. De oude duiven wilden niet zoals wij dat wilden. Ze hadden voor het seizoen begon dikke koppen en dus moest er worden ingegrepen. Ook werd direct de verluchting aangepast. Het hok is van 3 kanten wat ingebouwd, dus moest er meer lucht in het hok komen. Het systeem van verluchting is trouwens geheel naar idee van Bennie van Dijk uit Westerhaar. De luchtingang werd vergroot en met schuiven regelbaar gemaakt naar het idee van collega Eddy Noel. Daarnaast werd met perslucht alles schoon geblazen en met de verfspuit werd met halamid alles ontsmet. Dit is nodig om een nieuwe uitbraak te voorkomen. Des te minder infectiedruk, des te beter.

          

De duiven werden wel beter. Trainden weer beter, maar op de vluchten bleven de resultaten wisselvallig. Medicijnen lossen het probleem niet op, maar onderdrukt het alleen maar. Nou gingen we voor de fondvluchten en niet voor de vitesse en midfond. Genoeg gekuurd, dat was geen optie meer. We gingen met de duiven naar Aldert Hiemstra uit Zwaagwesteinde ( de Westereen) . Aldert ken ik al heel lang. Hij kiest voor een hele andere weg dan het doden van bacteriën en virussen. “Dat is niemand nog gelukt in 100 jaar” volgens Aldert. Hij specialiseert zich op het wegnemen van de voeding voor pathogenen, of het opruimen van gifstoffen door bepaalde bacteriën. Hij heeft hierop zelfs patent gekregen.

Dus… wij hadden er weer vertrouwen in. We kregen de MBE Verment mee om over het voer en in het drinkwater te doen. Tevens moest er 2 x per dag gesproeid worden. De verteringsenzymen konden zo weer optimaal functioneren.  Alle moeite was niet voor niets geweest, want het seizoen is nu al geslaagd: 1e NPO Sens afd.10 Noord en 5e NPO over de gehele afdeling. Daarbij moet natuurlijk worden gezegd, dat goede training en daarbij goede voeding natuurlijk altijd de basis is voor een goed resultaat.  

Goed werk Tonny en Aldert!!
 

 
Willem Mulder
 
<<< Terug