Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

2e Nationaal Ruffec sector 4 voor Jan Broersma uit Roodeschool
15-7-2013
 
Met een dikke 900 kn voor de boeg werd Ruffec geen gemakkelijke vlucht. Dat bleek wel uit de aankomsten. Als eerste werd Eddy Bloemen afgevlagd, maar dan moet de duif van Jan nog een 100 km verder. Pas toen Jan zijn eerste duif klokte, was het gedaan. Want jan woont eigenlijk op de verste afstand. Boven Roodeschool is het wel gebeurd met het mooie Groningse landschap.
Het werd dus een 2e Nationaal Ruffec en een 1e van de NU. Prachtig resultaat.
 
2013 verliep tot nu toe niet zoals hij dat voor ogen had. De gehele winter heeft Jan de duiven niet los durven laten door de aanwezigheid van hongerige rovers en daarna bleef het veel te lang veel te koud. Hierdoor hadden zijn duiven naar zijn mening veel te weinig trainingkilometers in de vleugels om ze mee te doen op de eerste fondvlucht vanuit Limoges.
 
Besloten werd om een ploegje duiven klaar te maken voor Ruffec wat een 948 km betekend en niet te spelen voor evt. kampioenschappen. Alle ingekorfde duiven zaten te broeden op eitjes van ong. 10 dagen zo ook het duivinnetje NL 12-4711431. Dat juist dit duivinnetje de overwinning op zou eisen was een complete verrassing voor  hem, omdat het een zomerjong betreft die vorig jaar alleen de natour heeft meegedaan.
 
Dit jaar heeft ze als voorbereiding een 6 tal vluchten afgewerkt met een totaal van ong. 1500 km. De laatste vlucht betrof 2 ½ weken voor inkorving van Ruffec. De duiven trainen alleen 's avonds een uur allen tegelijk. De beide ouders komen rechtstreeks van de bekende kampioen uit Hattem nl. Tonnie van Dam. De vader is een klzn. van de 1e Nat. Brive (First Price Pigeons). En de moeder komt rechtstreeks uit Tonnies 1e internat. Bordeaux 2009.
 
Jan van harte gefeliciteerd. Heel mooi resultaat!
 
Willem Mulder
 
<<< Terug