Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

1e Teletekst Sezanne afd.7 voor Ron van Veggel uit Utrecht
7-6-2013

De mooie vluchten zitten er aan te komen en dan moet je als liefhebber natuurlijk scherp zijn. Het weer zit even niet mee. We hebben een koud voorjaar en een koude mei maand met vaak noord-westen wind. Het is dus zwaar voor de duiven en een hele kunst om ze goed voor te bereiden.

Op 18 mei was het dan zo ver. De vlucht naar Sezanne. Voor Ron van Veggel uit Utrecht was dat 386 km. Het weer was zwaar bewolkt. Zijn super duivin met ringnr 1393370 kwam uit de goeie hoek en werd als eerste afgevlagd. Zo werd zij 1e Teletekst Sezanne afd. 7 tegen 7.912 duiven met een snelheid van 1252 meter. Een prachtige prestatie.

De duivin heeft nu de naam Sezanne gekregen.

Het voer haalt Ron bij “ DE VIJF KRONEN ”  in Soest. Eigenaar Jan Croon is helemaal gespecialiceerd op de duivensport. Jan heeft gouden handjes, want hij maakt daarnaast ook alles wat maar aan en in een duivenhok van toepassing is. Ook rennen, kippen en konijnenhokken, broedhokken, kortom alles als het maar van hout is. Zeker een bezoekje waard. 

Ron, van harte gefeliciteerd met je schitterende prestatie!!
 

 
Willem Mulder
 
<<< Terug