Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Twee dagfondvluchten op rij Teletekst voor Gert Krab uit Elst (U)
28-6-2012

Nadat Gert Krab vorig jaar voor het eerst 'op Teletekst vloog' met een 2e NPO Afdeling 8/Zuid op Peronne met de jonge duiven, was zijn doelstelling om ook in 2012 te gaan voor een Teletekst notering. Toen ruim twee weken geleden na 565 km vanuit Salbris zijn eerstgetekende Nice 835 uit de goede hoek arriveerde en dat na enkele minuten de eerstgemelde op de site van Afdeling 8 bleek, werd de meldingslijst de volgende uren met belangstelling in de gaten gehouden. Aan het eind van de middag bleek de aankomst goed voor de 4e NPO Salbris in Afdeling 8/Zuid.
 
Maar de koek was nog niet op. Afgelopen weekend kon alweer een succes worden bijgeschreven met wederom een 4e NPO Blois in Afdeling 8/Zuid, 574 km. Wederom was het een duivin, welke dit seizoen goed presteren op de hokken in Elst. Maar ook de doffers laten zich regelmatig van voren zien, zo heeft Gert ook op dit moment de hoogst genoteerde jaarling bij de duifkampioenen Snelheid in Regio 3 (18 verenigingen).

 
De duiven worden wekelijks gespeeld, waarbij gebruik gemaakt wordt van de nieuwe mengeling Super Start. De duiven worden elke 3 weken door dierenarts Marien gecontroleerd. Dit seizoen was er nog geen aanleiding om te kuren. Er wordt wel ruim gebruik gemaakt van diverse bijproducten, waaronder Backs TS6.

Mooie prestaties om trots op te zijn!!
Gefeliciteerd!! 

 
Willem Mulder
 
<<< Terug