Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

1e Matador Informatiedag te Dalfsen succesvol verlopen
17-2-2009

De eerste informatiedag is een groot succes geworden. Met maar liefst 160 – 170 liefhebbers uit alle windstreken werd een uitstekende start gemaakt. Natuurlijk valt er hier en daar nog wel wat te verbeteren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Iedereen werd van harte welkom geheten en Willem Mulder verzorgde de eerste lezing over het gebruik van bijproducten van Backs. Zo passeerde de start van het seizoen en het komende vliegseizoen. Het accent werd duidelijk gelegd op het feit, dat men alleen gezondheidsproducten  moet geven, als dat echt nodig is. Ook goede voedingsmiddelen mag men in de vliegperiode niet overdrijven. Het belangrijkste is te kiezen voor de juiste producten van hoogwaardige kwaliteit.

In de eerste pauze kon men naar verschillende stands. Traseco uit Zwolle was aanwezig met de verschillende kruidenelixers. Deze producten werden ontwikkeld door Jan Smit uit Veendam en Traseco verkoopt deze wereldwijd met groot succes. Dat kan alleen lukken als de producten zeer goed zijn. Ook voor de mensen heeft Traseco een product ontwikkeld en de resultaten liegen er niet om.

Bennie van Dijk Westerhaar ( testhok) adviseert de liefhebbers.

Mark Gils van Dierenspeciaalzaak Gils in Beilen was aanwezig met zijn voedersilo’s, rennen in alle maten en spoetnikken. Mark maakt deze producten allemaal zelf. Ze worden op bestelling en op maat geleverd aan de liefhebber. Voor elk constateringsysteem heeft Mark wel een passende oplossing. Hier geldt: veel kwaliteit voor een redelijke prijs.

De mannen van DSZ Gils uit Beilen.

Tauris constateringsystemen was aanwezig met een stans. Ing. Rutter was aanwezig om een zeer interessante lezing te verzorgen over het GPS systeem bij postduiven. Samen met de rijksuniversiteit van Frankfurt organiseert Tauris verschillende vluchten en doen ze regelmatig nieuwe ontdekkingen. Het is nog niet mogelijk om de duiven via internet te volgen. Na verloop van de vlucht kan de route van de duif worden uitgelezen. Tauris loopt op dat gebied dus duidelijk voorop in de ontwikkelingen.

Eckhard Ruter van Tauris.

Verder was Backs en Matador met een stand aanwezig. Bij beide firma’s stonden meerdere liefhebbers van testhokken paraat om de vragen van de gasten te beantwoorden. Voor liefhebbers die geen internet hebben was een voerschema ( Jaarplan) te verkrijgen. De belangstelling was groot en de vragen waren vele.

Michael Backs en Ruud Mulder.

Tijdens de tweede lezing van Willem werd het ontstaan van de Matador voeders benadrukt. Het werd duidelijk dat men heeft gekozen voor de behoeftes van de duif op zijn hok. Dat is en blijft de basis. Op een 20 tal testhokken in 3 verschillende landen worden daarnaast steeds actuele en wetenschappelijke zaken uitgetest en zo mogelijk ingevoerd. Want Matador weet als geen ander, dat de ontwikkelingen altijd door gaan.

Na een warm hapje werden maar liefst 8 x 1e NPO, 1e Nationaal winnaars en de 1e Keizergeneraal van de afdeling 10  in de bloemetjes gezet. Deze Matador klanten mochten ook hun welverdiende Matador Award in ontvangst nemen.

Herman en Giny van Traseco + Willem Mulder.

Met een goed gevoel werd de eerste Informatiedag afgesloten en we willen hopen dat er nog vele zullen volgen.


 
Willem Mulder
 
<<< Terug