Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Meindert de Jong uit Oosterwolde: beste Vitesseduif van Nederland in Pipa Ranking.
11-12-2018


Net over de provinciale weg naar Friesland ligt de plaats Oosterwolde. Het is niet echt een duivenmekka, waar de kampioenen van de afdeling vandaan komen.  En toch speelt zich dit jaar een liefhebber in de kijker. De Pipa Ranking is net uit en de telefoon blijft maar rinkelen. Waarom? Meindert heeft de beste Vitesseduif van Nederland. Niet dat hij zich daarop specialiseert want hij speelt alle vluchten van 100 tot 700 km. En met veel succes.
Stamduiven.
De stamduiven komen bij van Heteren uit Doetinchem vandaan. Dat zijn de Schaerlaeckens x Verkerk. Het beste koppel is het “Super koppel”, waar meerdere teletekst duiven uit komen.
 
Aantal vliegduiven:
Meindert vliegt met een 30 tal duiven en speelt zowel doffers als duivinnen. Ook de jonge duivenvluchten speelt hij met 30 duiven. Geen grote liefhebber dus en ook geen regio waar de duiventrek langs komt.
 
Prestaties:
Rayon Frisia Oost 2018: 1e Keizergeneraal , 2e Generaal Lang onaangewezen + 1e aangewezen, 2e Generaal kort onaangewezen, 1e Fond onaangewezen + aangewezen, 1e Midfond onaangewezen + 2e aangewezen, 3e Jong onaangewezen, 2e Natour onaangewezen +1e aangewezen, 1e Asduif Fond NL16-1040448 , 1e Asduif Natour NL17-1614671 , 3e Asduif Natour NL16-1040427
In de afdeling Friesland 96 : 9e Generaal lang onaangewezen en 3e aangewezen.  Tevens beste Natour duif afdeling Friesland.
 
Olympiade in Polen.
Als kers op de taart wordt zijn  “Marjolein”, de NL17- 1614671 als tweede jaarling afgevaardigd voor de Olympiade in Polen. Velen zien dit resultaat toch wel als het hoogst haalbare. Een geweldige eer voor zowel de duif als ook voor de liefhebber om je land te mogen vertegenwoordigen.
 
Hok.
Het hok is 18 meter lang, waarvan 5 meter volière waar de kweekduiven zitten. Deze wordt goed bewaakt met honden die Meindert zelf africht. Echte politiehonden dus. De verluchting is naar het systeem van hokkenspecialist Bennie van Dijk uit Westerhaar. De kap is geïsoleerd en de vloer wordt verwarmd door de zon. Zodoende is de vloer warmer dan de kap en gaat de lucht automatisch naar boven. De luchtingang is onder het raam en wordt binnen direct afgeremd, zodat die zich geleidelijk verdeelt.
 
Gezondheid:
Medische wordt er niet veel gedaan. Alleen als de duiven allemaal erg ziek zijn, wordt er gekuurd. De duiven worden dus zo veel mogelijk natuurlijk gehouden. Die toch ziek wordt, wordt verwijderd van het hok. Meindert volgt het gezondheidssysteem met Backs Balance en TKK Nature. Dit bevalt hem uitstekend.
 
Voeding:
De voeding tijdens het vliegseizoen is hier van Matador. Er wordt 2 dagen Premium Start gevoerd, daarna Premium Athletic en de laatste 2 dagen vooral de Turbo Energie mengeling. Meindert volgt het voerschema wel in grote lijnen, maar kijkt vooral naar de duiven om te zien wat ze nodig hebben. Dit jaar waren er bijna alleen maar vluchten met kopwind en heet weer, dus wordt het voerschema hier een beetje op aangepast.
 
Doel:
Het grote doel wat Meindert voor ogen heeft is een 1. NPO vlucht te winnen, met name een dagfond vlucht. ( tussen 500 en 700 km). Na de vele teletekst vermeldingen wordt het eens tijd voor een eerste (plaats) in groot verband, aldus Meindert de Jong. Ik was bij een gedreven liefhebber met een prachtige accomedatie en schitterende duiven. We zullen vast en zeker meer van deze liefhebber horen.
 

Meindert van harte gefeliciteerd

 
Willem Mulder
 
<<< Terug