Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Laatste nieuws

Laatste nieuws

René Hidding uit Emmen: al drie keer achter elkaar een eerste in de vereniging.
25-6-2017


 René Hidding uit Emmen.

Elk jaar heeft René Hidding wel een koude start. De duiven hebben tijd nodig om op gang te komen. Het zijn net oude diesels uit de jaren 60, maar dat ligt niet aan de duiven maar aan het koude hok. Want: duiven…. Nou die heeft hij als geen ander.

Maar ze moeten eerst opgewarmd worden en dan is er geen houden meer aan. Dat wil zeggen: als de duiven gezond zijn. Want daar heeft René nogal eens mee te kampen gehad. René wordt daar heel onrustig van en dan zie ik vanuit Odoorn de stoom uit zijn oren ( 10 km verderop) nog opstijgen. 

Vorig jaar heb ik René eens meegenomen naar Aldert Hiemstra uit Zwaagwesteinde. Het wilde voor geen meter meer en de duiven bleven last houden van de luchtwegen. René zou ze dit en zou ze dat…
Aangekomen in Zwaagwesteinde werden daar zijn duiven onderzocht. René´s ogen werden groot als schoteltjes, zoveel dode luchtweg bacteriën had hij op een laptop nog nooit gezien. Hij kon zijn ogen haast niet geloven.  

“ Dat wordt weer flink  kuren” was zijn reactie. Neen, zei Aaldert Hiemstra, dan maak je het alleen maar erger. Backs Balance en TKK Nature er op ( wat door hem wordt ontwikkeld) en dan wordt het zienderogen beter… Niet doden, maar de slechte bacteriën uithongeren en daarnaast de stofwisseling weer op gang brengen is zijn devies.

Je wilt het geloven of niet maar de resultaten vlogen met sprongen omhoog. Vorig jaar pakte hij nog een aantal eerste prijzen. Ook nu al 3 x een eerste in de zeer sterke vereniging in Emmen en ook twee eersten in het samenspel.

De potjes met medicijnen blijven hier dicht staan. René is helemaal om. En niet zonder succes. Zijn duiven bewijzen het elke week weer: het kan ook zonder al die middelen!!

Wellicht komt er een veiling. Maar niet van zijn duiven, maar van de potjes met geneesmiddelen die dan per opbot worden verkocht.

Ga zo door René.
 
 

 
Willem Mulder
 
<<< Terug