Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Artikelen over voeding voor postduiven

Artikelen over voeding voor postduiven

Ge´nteresseerde liefhebbers weten graag alles over hun sport, de duivensport. Daarom informeert Matador u periodiek over de nieuwste ontwikkelingen middels verschillende artikelen. Wij wensen u alvast veel leesplezier toe. 
Voer tijdens transport.
14-1-2013

We hebben zojuist gelezen, dat water geven tijdens transport van grote betekenis is voor de duiven.
Juist om het vochtgehalte van de duiven tijdens de duur van het transport op pijl te houden is  het voer van grote waarde. Op de vluchten met 1 nacht mand wordt alleen water gegeven.
Met 2 nachten mand worden de duiven gevoerd. Dit om de stofwisseling te activeren en de lichaamswarmte op pijl te houden.  Wat is dan de dagelijkse behoefte per duif per dag?
Om het lichaam warm te houden is bij normale temperaturen 50 kcal nodig. Op dit moment geven we de duiven tijdens het transport uitsluitend mais. Welke reden daar ook ten grondslag ligt. Mais bevat gemiddeld aan energie: 9% eiwit,  4,5% vet en 70% koolhydraten. Daarnaast bevat mais ook 10% tot 12% vocht, 3% as, 2,4% vezels maar dit geeft geen energie. 


Kijken we naar de energie uit mais dan komen we uit op 3300 kcal. per kg. Om het lichaam op temperatuur te houden worden in eerste instantie suikers gebruikt.  Gaan we rekenen: 1 gram koolhydraten bevat 4 Kilo calorieën.  Dus is de dagelijkse behoefte 12,5 gram koolhydraten.  Mais bevat gemiddeld 70% koolhydraten. Dus  Daarnaast komt nog wat energieverbruik in de mand. We kunnen daarom uitgaan van 18 gram mais + 3 tot 5 gram voor activiteit per duif per dag. De overige Kcal. worden opgeslagen als koolhydraten in het bloed en later als brandstof in de witte spieren.
Als de duif veel eet, zal een deel in de lever worden omgezet in vetten. Dit is aangetoond in de universiteit in Guelff in Canada. Deze vetzuren komen in het bloed en worden na 36 uur opgeslagen in de rode spiervezels. Tijdens de vlucht wordt eerst de energie uit de witte spieren verbruikt. Na 10 minuten is de duif op snelheid en op hoogte en is deze brandstof opgebruikt. Daarna wordt overgegaan op de energievoorraad uit het bloed. Deze energie is nog onderweg naar de depots.
 

Waarom mais?
Eigenlijk is de vraag duidelijk. Duiven eten graag mais. De vraag is alleen wanneer. Komen de duiven terug van de vlucht, dan is de behoefte aan koolhydraten groot. Ze zijn immers allemaal verbruikt tijdens de vluchten.  Ook aan eiwitten is behoefte, zeker op de verdere vluchten. Deze worden gebruikt om te spieren te activeren. Aan vetten is behoefte al naar gelang deze niet meer voorradig zijn.
 
Een duif zorgt eerst voor deze aanvullingen  en zal als laatste energie “tanken”. Dat zijn koolhydraten en vooral veten (vetzuren). De laatste voedingen wordt de behoefte aan peulvruchten minimaal. De spieren zijn immers weer volop gevoed. De duif in goede vorm wordt selectiever en zal dan alleen nog behoefte hebben aan de kleine zaden.   
Dan gaat hij de mand in. Na een dag is er alleen maar mais in de vervoerswagen. Dat is niet wat hij of zij zoekt.  De duif laat het voer dan vaak voor wat het is. Na het eten wordt er altijd water gedronken. Het gevolg is, dat te weinig duiven voldoende water opnemen.  De duiven teren op de meegekregen reserves van thuis.
Als er op de dag van lossing niet gegeten wordt en geen of te weinig water wordt gedronken, zullen  de hersenfuncties verstoord zijn en daardoor het oriëntatievermogen.  Nemen we daarnaast de behoefte aan water om het lichaamsgewicht op pijl te houden, dan zullen vele duiven een flinke achterstand oplopen of zelfs niet meer thuiskomen.
 

Hoe kunnen we dat oplossen?
Het voorstel is een mengeling te geven die de duiven erg graag lusten.  Deze moet in de directe behoefte voorzien en zijn afgestemd op sportdieren die in een optimale conditie of vorm zijn ingekorfd.  Het voorstel is een lichtverteerbare mengeling te maken die graag door alle duiven direct wordt opgegeten.  Daarna zal er altijd worden gedronken.
 
Voordelen:
De duiven zullen zich beter voelen en zich uitstekend kunnen oriënteren. Daardoor zal een beter vertrek ontstaan en meer duiven zullen probleemloos de weg naar huis vinden. De liefhebber zal minder verliezen hebben en weer meer duiven kunnen inkorven. Gedurende het seizoen zullen minder duiven verloren gaan en de laatste vluchten zullen meer worden ingemand. De liefhebbers zullen beter kunnen selecteren en meer plezier beleven aan de sport.
 
En de voordelen voor de  afdeling?
De afdeling zal in eerste instantie te maken krijgen met meer kosten voor het vervoer.  Dit zal gedurende het seizoen echter ruimschoots worden ingehaald doordat er meer duiven worden ingekorfd. Zeker op de latere vluchten zal het zijn vruchten afwerpen.
 
Voorstel.
Het voorstel is om een test te doen met 2 mengelingen. Een voor de 2 daagse vluchten en 1 voor de 3 – 4 daagse vluchten. De laatste om de stofwisseling beter op pijl te kunnen houden.
Het voorstel is om bij te houden hoeveel duiven worden ingekorfd en deze procentueel te vergelijken met die van vorige jaren.
 
Met vriendelijke groet,
Willem Mulder.
      
 

 
<<< Terug