Matador assortiment duivenvoeders

Premium Complete Plus

Premium Complete Plus

Een nieuwe mengeling? Maar ik kan de liefhebbers heel goed begrijpen. Het is allemaal wel heel moeilijk geworden. Dan dat dan echt niet anders? Moet je echt 5 tot 6 mengelingen in de schuur hebben staan om goed te kunnen presteren in de vliegperiode? Ik snap dat. Veel liefhebbers zijn hopeloos op zoek naar eenvoud en toch goede prestaties. Kan dat? Ik zou dan willen zeggen, dat het kan.

Maar dan vind ik wel, dat je moet kijken naar de behoeftes van de duiven in de vliegperiode. En niet naar de kweek, rui of rustperiodes. We onderscheiden dan eigenlijk drie verschillende periodes. Na de vlucht is een periode van belang om de darmen op te schonen van verbruikte voedingsresten. Daarna komt de eiwit opbouwperiode om de spieren weer goed te voeden.

Als laatste komt de energie periode om de duiven voldoende brandstof mee te geven voor onderweg. Voor deze drie periodes heb je dus drie mengelingen nodig. Dat is de meest ideale situatie. Je kunt dan ook gemakkelijker aanpassen als dat nodig is. Maar dat is voor veel liefhebbers te lastig. Niet iedereen ziet dat. Niet iedereen kan zijn duiven “lezen”. Dat is voor een beperkte groep geen probleem en deze liefhebbers snappen die andere groep dan ook niet. Voor hen is het allemaal heel simpel. Maar daar schieten die andere liefhebbers niets mee op. Daarom heb ik daarvoor een “Barba Truck” bedacht.   

Visie en ontwikkeling. 
Ik heb gekeken wat de duiven nodig hebben om goed te kunnen opschonen. Daarnaast moet er voldoende eiwit in zitten om de spieren te voeden. Als laatste ook voldoende energie om de vluchten goed te kunnen afwerken. Dit alles in een juiste onderlinge verhouding gemengd. Het resultaat is één mengeling voor alle vluchten tot 6 ½ - 7 uur vliegen. Dus voor de meeste vluchten voldoende. 


Eenvoudig en effectief. De mengeling is helemaal compleet en heet daarom ook Complete. Veel liefhebbers zullen zeggen: maar Willem, zo’n mengeling was er toch al? Ja dat klopt. Maar er komt een moment, dat je na alle ervaringen met deze mengeling, er ook een keer een update moet komen. Een verbetering dus, al is dat niet eenvoudig. Wat is er dan verbeterd? Het aandeel mais is iets verlaagd, de rondrijst verhoogd. Daardoor blijft de langzaam opneembare koolhydraten in takt. Maar wordt de vochtopname wel verhoogd. Dat is van belang omdat de zomers heter worden. Ook de omega waardes zijn verbeterd van 5,1 : 1 naar 3,5 : 1 en heeft een iets hoger vetgehalte.  

Voor welke doelgroep?
Waar is deze mengeling het meest voor geschikt? Voor liefhebbers die een voersysteem volgen te lastig vinden en vooral op zoek zijn naar eenvoud. Voor mensen die weinig tijd hebben. Voor liefhebbers die in ploegen werken en waarvan de kinderen of de vrouw het voeren soms moet overnemen. Voor een hele grote doelgroep liefhebbers dus. En? wordt daar dan wel goed mee gepresteerd? Veel liefhebbers hebben al bewezen hiermee topprestaties te kunnen neerzetten. Je kunt namelijk bijna geen fouten meer maken.  

Voeren van de doffers:
Dat kan bijna niet simpeler. In het begin van de week wat krapper en de laatste dagen volop Complete Plus. Dat was het dan. 

Voeren van de duivinnen: 
De eerste 3 dagen een zuiveringsachtige mengeling zoals Start. De rest van de week Premium Complete Plus. 

Ten slotte.
We willen winkeliers niet met een groot arsenaal aan mengelingen belasten. Want de winkeliers worden er zo langzamerhand ook helemaal gek van. De groep liefhebbers wordt steeds kleiner en het aantal mengelingen steeds meer. Dat is helemaal niet nodig. Matador kiest ervoor om een uitgekiend assortiment op de markt te brengen en om zo veel mogelijk mengelingen te updaten als dat nodig is. De oude mengeling wordt dus vervangen voor de nieuwe. 

Analytische bestanddelen:

Ruw eiwit 12,8%
Opneembaar eiwit 6,9%
Ruw vet 8,4%
Koolhydraten 57,9%
Ruwvezels 6,1%
Kcal 3374
Omega ratio 3,5 : 1

 

Terug
Verkooppunt in the picture

Altijd een Matador verkooppunt bij u in de buurt!