Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Matador assortiment duivenvoeders

Matador assortiment duivenvoeders

De premium lijn werd ontwikkeld, rekening houdend met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en getest door ervaren duivenliefhebbers. De granen worden met de grootst mogelijke zorg geselecteerd, om zodoende optimale mengelingen te garanderen. Onze filosofie is om voortdurend te verbeteren op basis van onze ervaringen, met de hulp van de wetenschap. Met deze professionele lijn kiest Matador voor zeer hoogwaardige, lichtverteerbare mengelingen die zorgen voor de meest optimale conditie voor de duif. Hierdoor wordt de duif ontlast van onnodige ballaststoffen

Matador, de ontwikkelingen gaan door…

Jonge Duiven HOT

Jonge duiven HOT - Eén mengeling geschikt voor jonge duiven vanaf het spenen tot en met de jonge duiven vluchten (0-500km): - Door minder mais in de mengeling, wordt er minder warmte in het lichaam ontwikkeld - Door de toevoeging van gepolijste rondrijst wordt er veel vocht in het lichaam opgenomen Een uitgebalanceerde eiwitverhouding zorgt dat de jonge duiven voldoende hard in het vlees blijven. Een mengeling die zorgt dat de darmen beter werken ( darmperistaltiek), des te beter worden de aangeboden voedingsstoffen opgenomen en des te minder kans op jonge duivenziekte.

Jonge Duiven HOT
Jonge Duiven HOT

Ontwikkeling.
Jonge duiven zullen zelf moeten leren om zich aan te passen aan de veranderde omstandigheden. Je kunt dan denken aan stralingen van militaire apparatuur, mobiele 5G netwerken, zonnevlammen, inversie, luchtvervuiling etc. Ook hetere weersomstandigheden hebben invloed op de duiven. Daar kan het voer wel degelijk van invloed op zijn. Hetere en drogere lucht heeft gevolgen voor de gezondheid van de duiven. Juist onze jongen hebben veel behoefte aan vocht, om uitdroging te voorkomen. Een ander punt is de oriëntatie. Zonder voldoende vocht in het lichaam is oriëntatie niet mogelijk.

 
Warmte en waterhuishouding.

Verder is het ook van belang dat duiven een voer eten, dat hen optimaal voorbereid op de komende vlucht. De voeding moet daarom aangepast worden aan de veranderde omstandigheden. En die omstandigheden stoppen niet. Het zal in de komende tijd niet weer koeler en natter worden. De hetere en drogere zomers zullen alleen maar toenemen. Het is daarom goed om de “warmte” uit het voer te halen.  Het is vooral de mais die in de mengeling zit die zorgt voor de warmte. Dat komt door de samenstelling van de polysachariden ( suikers en zetmeel) in de mais. Mooi dus voor kouder weer. Maar als het echt goed warm is, eten de duiven duidelijk minder mais. Daar moeten we dus als eerste naar kijken bij de samenstelling van een nieuw voer. Daarnaast is vocht vasthouden een belangrijk thema. Ook daar moet het voer veranderingen ondergaan.  Het blijft ook van belang om de darmen van de jonge duiven goed te laten werken. Des te beter die werken, ( darmperistaltiek) des te beter worden de aangeboden voedingsstoffen opgenomen en des te minder kans op jonge duivenziekte.
 

Analytische bestanddelen:

Koolhydraten: 59%

Ruw Eiwit: 12,8%

Opneembaar eiwit: 6,9%

Ruw vet: 7,4%

Vezels: 5,9%

Omega ratio: 3,7 :1

K.Cal: 3295

 

<< Terug