Choose your language: Nederlands English Deutsch Vlaams Francais
Website Backs

De website van Matador gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. 

Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan op de website van Matador.

Matador assortiment duivenvoeders

Matador assortiment duivenvoeders

De premium lijn werd ontwikkeld, rekening houdend met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en getest door ervaren duivenliefhebbers. De granen worden met de grootst mogelijke zorg geselecteerd, om zodoende optimale mengelingen te garanderen. Onze filosofie is om voortdurend te verbeteren op basis van onze ervaringen, met de hulp van de wetenschap. Met deze professionele lijn kiest Matador voor zeer hoogwaardige, lichtverteerbare mengelingen die zorgen voor de meest optimale conditie voor de duif. Hierdoor wordt de duif ontlast van onnodige ballaststoffen

Matador, de ontwikkelingen gaan door…

Jonge Duiven HOT

Jonge duiven HOT - Eén mengeling geschikt voor jonge duiven vanaf het spenen tot en met de jonge duiven vluchten (0-500km): - Door minder mais in de mengeling, wordt er minder warmte in het lichaam ontwikkeld - Door de toevoeging van gepolijste rondrijst wordt er veel vocht in het lichaam opgenomen Een uitgebalanceerde eiwitverhouding zorgt dat de jonge duiven voldoende hard in het vlees blijven. Een mengeling die zorgt dat de darmen beter werken ( darmperistaltiek), des te beter worden de aangeboden voedingsstoffen opgenomen en des te minder kans op jonge duivenziekte.

Meer info >>>

Jonge Duiven HOT

Premium Start

Afhankelijk van de zwaarte van de vluchten wordt deze mengeling ingezet in de eerste helft van de week. Op deze wijze wordt het lichaam perfect geschoond en tevens voorbereid voor de volgende fase. Bij lichte vluchten kan zelfs grotendeels met deze mengeling worden volstaan.

Meer info >>>

Premium Start

Premium Super Start

Steeds meer liefhebbers laten hun duiven meer kilometers maken. Er wordt meer getraind en opgeleerd. Tevens neemt het aantal duiven toe die alle weken worden gespeeld. Dat vergt de nodige aanpassingen in het voersysteem. Daarom heeft Matador hiervoor een nieuw voer ontwikkeld: Premium Super Start. Voor een super snel herstel en opschoning van het darmstelsel.

Meer info >>>

Premium Super Start

Premium Athletic

Veel liefhebbers spelen de vitesse, midfond en vaak ook de dagfond vluchten. Dan is dit vliegvoer voor jou de beste keuze. Bij de vluchten dien je niet de kilometers als uitgangspunt te nemen, maar de vlieguren. Bij dit vliegprogramma is daarom de benodigde energie in vlieguren berekend. Dat betekent, dat dit voerprogramma en dus deze voersoorten samen ruim voldoende energie leveren. Jij hoeft daar aan niets meer toe te voegen.

Meer info >>>

Premium Athletic

Premium Sprinter

Sprinten is een ware kunst. Niets, maar dan ook niets mag er fout gaan. De duiven dienen regelrecht op de plank te landen en mogen geen seconde treuzelen. Dat betekent dat daar veel op getraind en geselecteerd moet worden. De duiven mogen niets te veel aan reserves hebben, anders worden ze te langzaam. Te weinig energie is dan natuurlijk ook weer funest voor het thuiskomen van de duiven. Duiven die een vlucht hebben, vliegen in het eerste uur hoofdzakelijk op koolhydraten en bloedvetten.

Meer info >>>

Premium Sprinter

Premium Fond

Een mengeling voor het zware werk. Ideaal voor Dagfond en Overnachtfond spelers. Ook het nestspel kan met deze mengeling optimaal worden gespeeld. Premium Fond bevat een zeer hoog vetgehalte een hoger eiwitgehalte. Zo komen uw fondduiven niets tekort.

Meer info >>>

Premium Fond

Premium Super Vlieg

Deze mengeling is een vliegmengeling die licht verteerbaar is en zeer graag wordt opgenomen. De specifieke samenstelling zorgt voor een betere energietoevoer en een verbranding met minder afvalstoffen. Daardoor is ze minder belastend voor het lichaam en stelt ze de duif in staat zuiniger en economischer te vliegen. Dat maakt dat ze minder vermoeid thuiskomt en veel sneller kan recupereren.

Meer info >>>

Premium Super Vlieg

Turbo Extreme

De Turbo verbeteren? Ik hoor het je al zeggen. Een van de beste energie mengelingen van deze tijd. Is dat niet riskant? Ik zou dat nooit doen als ik geen perspectief zou zien. Niet zomaar een verandering in het voer, omdat het mode geworden is elk jaar iets nieuws te bedenken. Als ik echt zie, hoe je een topmengeling nog beter kunt maken, dan ga ik er weer mee aan de slag. Ervaringen van nieuwe ontwikkelingen neem ik dan mee. Er moet echt wel iets te verbeteren zijn. Anders is het een onzinnige exercitie. Wat zijn dan die nieuwe ontwikkelingen?

Meer info >>>

Turbo Extreme

Premium HE

Deze mengeling werd speciaal ontwikkeld voor de zware fond en overnachtvluchten. Premium HE wordt de laatste dagen voor de vlucht toegevoegd om zo uw duiven voldoende energie mee te geven voor onderweg.

Meer info >>>

Premium HE

Premium Boarding Mix

Als er op een vliegveld “Boarding” wordt geroepen, dan weet je dat je moet vertrekken. Vlak voor het vertrek kun je dan nog net even iets nuttigen.

Meer info >>>

Premium Boarding Mix

Matador Mineral

Matador Mineral is een mengsel dat uw duiven bijzonder graag eten.

Meer info >>>

Matador Mineral

Premium Super Rui

Deze nieuwe mengeling is speciaal ontworpen voor liefhebbers, die liever geen bijproducten over het voer liggen geven en toch de beste zorg willen bieden aan hun duiven. Het is een mengeling zonder compromissen. Daar waar het zeer belangrijke aminozuur methionine steeds tekorten vertoont, is Premium Super Rui een voer met een compleet aminozuren patroon. Daardoor is het meteen ook uniek in zijn soort.

Meer info >>>

Premium Super Rui

Premium Rui

De vernieuwde Premium Rui is een schitterende mengeling die zorg draagt voor een optimale rui. Door de vele vetrijke zaden en het hoog opneembare eiwitkwaliteit, worden de duiven veel minder belast. Zo wordt de basis gelegd voor een super zachte en complete bevedering. Een goede rui betekent een voorsprong voor het volgende vliegseizoen. Onze vernieuwde samenstelling zorgt voor een nog betere verdeling en hogere opneembaarheid van eiwitten. Daardoor verloopt de rui makkelijker en vlotter voor onze duiven. De optimalisatie van de vetzuurverhoudingen zorgt voor een hogere weerstand en betere gezondheid wat resulteert in een perfecte rui en nieuw verenkleed.

Meer info >>>

Premium Rui

Premium Detox

Op een natuurlijk manier de lever ontgiften en beschermen doe je met Premium Detox. Basis van deze unieke mengeling is een hoog percentage mariendistelzaad, zeer gekend vanwege haar unieke eigenschappen voor het opschonen van de lever.

Meer info >>>

Premium Detox

Premium Rust

Door het grote aanbod aan verschillende ruwvezels wordt in drie weken tijd het darmkanaal helemaal geschoond. en worden achtergebleven voedingsresten van de rui of kweekperiode verwijderd. Daarna kunnen de voedingsstoffen weer optimaal worden opgenomen.

Meer info >>>

Premium Rust

Premium Super Kweek

Deze nieuwe mengeling is speciaal ontworpen voor liefhebbers, die alleen met het allerbeste genoegen nemen. Het is een mengeling zonder compromissen. Daar waar het zeer belangrijke aminozuur methionine steeds tekorten vertoont is Premium Super Kweek een kweekvoer met een compleet aminozuren patroon. Daardoor is het meteen ook uniek in zijn soort.

Meer info >>>

Premium Super Kweek

Premium Kweek Olympia

Premium Kweek Olympia zorgt voor optimale groei, waardoor uw kweekkoppels vele rondes kunnen kweken en toch actief en super gezond blijven. Door de unieke samenstelling is het opneembare eiwit percentage bijzonder hoog en treedt er geen belasting op van het organisme. Hierdoor halen de duiven veel meer rendement uit de voeding. Dat levert ook een flinke besparing op in de benodigde hoeveelheid voer.

Meer info >>>

Premium Kweek Olympia

Premium Volièremengeling

Duiven kunnen gemakkelijk vervetten als zij geen prestaties hoeven leveren. Ook bij kweekduiven is dat het geval. Met de Volière Mengeling blijven de duiven super gezond en vetten niet aan door de juiste energie toevoer en de vele vezels.

Meer info >>>

Premium Volièremengeling

Premium Complete

Een mengeling voor Vitesse t/m Dagfond. De mengeling is afgestemd op het weduwnaarsspel. Gedurende de gehele week kan hetzelfde voer worden verstrekt. Ook de jonge duiven kunnen tijdens de vliegperiode dagelijks Premium Complete eten en perfect presteren.

Meer info >>>

Premium Complete