Artikels en nieuws...

Lunchen met ... Astére Vergotte - Aalter (BE)

Lunchen met ... Astére Vergotte - Aalter (BE)

5-11-2021

Op de vroege vrijdagochtend het net ontwaakte Friesland achter mij laten, op naar het Oost Vlaamse Aalter voor de inmiddels jaarlijkse luchafspraak met de 'éminence grise' van de halve fond; Astere Vergotte.

Beroemd tot in verre uithoeken van de aardbol omwille van geweldig spel met weduwduivinnen in een eigen systeem. Een eigen handelen wat resulteerde in nationale asduiven, nationale en nat.zonale overwinningen, interprovinciale zegetochten en een niet te overzien aantal provinciale overwinnigen. Met een 20 tal weduwen op de halve fond en een 10 tal weduwnaars voor de fond en grote fond, betreed de kampioen jaarlijks het perk, en gaat de strijd aan tegen de nationale grootmachten met veel succes. Een zegetocht van tientallen jaren. Altijd succesvol met de eigen soort, vol trots door Astére vermeld dat deze nog altijd doordrenkt is met de gouden Vlaamse bloedlijnen van de legendarische gebroeders Catrijsse van Moere en fondlegende Roger Vereecke van Deerlijk.

Sinds jaar en dag staan in Aalter de Matador mengelingen op het menu. Uiteraard tijdens deze maanden is het Premium Rui die de opbouw van het nieuwe 'vliegpak' moet realiseren en over enkele weken zal de Premium Kweek Olympia in de voerbakken te vinden zijn, ondersteund met de Ocean Gold mineralen mengeling. In het vliegseizoen wordt het systeem gehanteerd met bij thuiskomst 'Turbo Extreme', de eerste dagen na thuiskomst wordt er 'gepoetst' met Premium Start, opbouw met 'Premium Athletic' en de tanks vullen met 'Turbo Extreme'. Op de dag van inkorven is het de Boarding Mix die de puntjes op de 'i' zet en de vliegers optimaal aan de start brengt.

Helaas is Astére Vergotte op 5 januari 2022 overleden.

 

   

 

 

Terug
Verkooppunt in the picture

Altijd een Matador verkooppunt bij u in de buurt!