Assortiment voor vogels

Kanarie Kweek met raap

Kanarie Kweek met raap

De kanarie is een van de meest gehouden vogels in kooien en volières. Ze zijn in 3 groepen te verdelen: kleurkanaries, postuurkanaries en zangkanaries. Vooral de gele kanarie is een populaire kooi en volière vogel. Meestal worden in de kooi de mannetjes gehouden omdat die mooi kunnen zingen. Verder zijn er kanaries die een zeker pigment hebben (melaninekorrels). Des te meer van deze korrels op bepaalde plaatsen, bepalen de uiteindelijke kleur van de kanarie.

Zo hebben we de bruine kleur, pastel, satinet, isabel, opaal, topaas etc. Van daaruit kweken kwekers weer nieuwe kleuren zoals b.v. groen.

Meestal worden er een aantal koppels van verschillende soorten in een volière, binnenhok of buitenhok gehouden. Bepaalde soorten hebben echter een territorium nodig en zullen in grote groepen nooit broeden, bij andere soorten werkt dat weer net andersom. Deze vogelsoorten gedragen zich in een groep altijd monogaam. Wil men jongen kweken, dan moet men zich laten informeren en de nodige rust creëren voor die soorten die dat nodig hebben.

Naast een uitgebalanceerd zaadmengsel hebben kanaries een speciaal voor hen afgestemd eivoer nodig. Het is van belang dit dagelijks te verversen. Evenals vers drinkwater is badwater erg belangrijk. Dit zowel voor de hygiëne als ook voor de vochtregeling bij b.v. het broeden. Geef het liefst 2 tot 3 keer per week een bad aan uw kanaries en laat ze de tijd om zich op te kunnen drogen.
Voor een goede skeletbouw is een goed vogelgrit zoals b.v. Backs vogelgrit onmisbaar. Ook een stuk sepia is een welkome afwisseling. In ieder volière of kooi hoort eigenlijk altijd een kalk / mineraalblokje te hangen, zodat tekorten kunnen worden voorkomen. De firma Backs heeft op dat gebied een uitgebreid assortiment met uitstekende producten

Samenstelling:

  • Kanarie witzaad
  • Raapzaad
  • Negerzaad
  • Gepelde haver
  • Lijnzaad
  • Hennep
  • Pirellazaad
Terug
Verkooppunt in the picture

Altijd een Matador verkooppunt bij u in de buurt!