Matador assortiment duivenvoeders

Parkiet Standaard

Parkiet Standaard

Parkieten die wij in volières en kooien houden stammen af van de wilde grasparkiet. Ze komen oorspronkelijk uit Australië en trekken daar in grote groepen rond om voedsel en water te vinden. Op het menu van de wilde voorvaderen staan o.a steppegrassen. Die groeien daar uitsluitend in de regenperiode. 

Als we parkieten thuis in een kooi houden, dan is het van groot belang deze op een tochtvrije plaats neer te zetten of te hangen. Op de bodem van de kooi ligt een laagje schelpenzand, wat regelmatig ververst dient te worden. Het beste is om de zitstokjes van hout te kopen.

Het menu van de grasparkieten bestaat voornamelijk uit zaden. Vooral gierst, milletsoorten, witzaad en gepunte haver zijn favoriet bij deze vogels. Zorg ervoor dat u niet teveel geeft. De mengeling is uitgebalanceerd en de parkieten moeten alles opeten om tekorten te voorkomen.

Naast de dagelijkse zaadmengeling heeft de parkiet behoefte aan een goede vogelgrit, zoals Backs vogelgrit. Ook dient er altijd een klein bakje scherpe maagkiezel in de kooi te hangen. Maagkiezels zijn kleine scherpe steentjes, die in de maag het voedsel vermalen. Eigenlijk de tanden van de vogel dus. Ook een mineraal / kalkblokje mag niet ontbreken. De firma Backs heeft op dat gebied een ruim assortiment.

Samenstelling:

  • Geel Millet
  • Kanarie witzaad
  • Rood Millet
  • Gepelde haver
  • Lijnzaad
Terug
Verkooppunt in the picture

Altijd een Matador verkooppunt bij u in de buurt!