Matador assortiment duivenvoeders

Parkiet Kweek

Parkiet Kweek

Of u nou kweekt met de Engelse grasparkiet grijsgroen, cinnamon, grijs,hemelsblauw of recessief bont, ze zullen allemaal in een uitstekende conditie moeten zijn en er moet worden gedacht aan geschikte nestplaatsen. De gezonde paartje kunnen dan samen worden gezet om naar de broedruimte te worden gebracht. Meestal hebben ze een paar dagen nodig om aan elkaar en aan het nestblok aan de kooi te wennen.

Als het echter op vechten uitloopt, is het beter ze weer te scheiden en een ander paar samen te stellen.Een liefhebbend mannetje zal de pop beginnen te voeren en vaak een paar dagen erna kan men het eerste ei verwachten.   

De eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen dienen de juiste verhouding te bevatten. Een goed uitgebalanceerd dieet zorgt voor een goede gezondheid en een uitstekende groei van de jonge parkieten. Parkieten zijn van huis uit zaadeters. Matador Parkiet Kweek bevat een hoog percentage witzaad waardoor het eiwitgehalte wordt verhoogd. Vooral de Engelse parkieten dat zeer op prijs stellen. De zaadbakjes dienen dagelijks uitgeblazen te worden. Om tekorten en selecteren te voorkomen moet het voer geheel opgegeten worden.

Naast een goede kweekmengeling kan groenvoer worden gegeven, het liefst van biologische grond. Was het groenvoer in ieder geval grondig, zodat er geen insecticiden of chemicaliën meer op kunnen zitten.Soorten groenvoer die geschikt zijn: muur , waterkers, verschillende zaadrijke grassen, spinazie etc. Groenvoer moet wel altijd vers zijn en dient direct opgegeten te worden. Het is verstandig om overblijfselen direct te verwijderen. Te veel groenvoer kan darmstoornissen veroorzaken.
Naast de dagelijkse zaadmengeling heeft de parkiet behoefte aan een goede vogelgrit, zoals Backs vogelgrit. Daarnaast mogen scherpe maagkiezel en mineraal / kalkblokje niet ontbreken. De firma Backs heeft op dat gebied een ruim assortiment.

Samenstelling:

  • Kanarie Witzaad
  • Plata Millet
  • Zilver Millet
Terug
Verkooppunt in the picture

Altijd een Matador verkooppunt bij u in de buurt!