Matador assortiment duivenvoeders

Kanarie Standaard

Kanarie Standaard

De kanarie is één van de meest gehouden kooivogels. Dit is ook wel te begrijpen, omdat de kanarie een gemakkelijke vogel is om te houden en omdat hij mooi kan zingen. Voor de aanschaf van uw kanarie dient u erop te letten dat de vogels niet bol of met opgestoken veren zitten. Meestal betekent dat een slechte gezondheid of ziekte. Een kanarie moet glad in zijn verenpak zitten. 

Een kanarie die thuis het hoogste lied zingt, is vaak een lust voor het gemoed. Koop voor uw kanarie de juiste kooi. Klimvogels, zoals parkieten hebben een kooi met horizontale spijlen nodig, kanaries met verticale spijlen. Strooi op de bodem een laagje schelpenzand met wat maagkiezel erdoor.

Uw kanaries hebben een uitgebalanceerde zaadmengeling nodig. Daarin dient met name kanarie witzaad, raapzaad, hennep, negerzaad, lijnzaad, gepelde haver etc. Matador Kanarie standaard voldoet aan de hoogste eisen om uw dieren in een uitstekende conditie te houden.

Naast een uitgebalanceerd zaadmengsel hebben kanaries een speciaal voor hen afgestemd eivoer nodig. Het is van belang dit dagelijks te verversen. Evenals vers drinkwater is badwater erg belangrijk. Dit zowel voor de hygiëne als ook voor de vochtregeling bij b.v. het broeden. Geef het liefst 2 tot 3 keer per week een bad. 

Voor een goed skelet en de bevedering is een goed vogelgrit zoals Backs vogelgrit onmisbaar. Ook een stuk sepia is een welkome afwisseling. In ieder volière of kooi hoort eigenlijk altijd een kalk / mineraalblokje te hangen, zodat tekorten kunnen worden voorkomen. De firma Backs heeft op dat gebied een uitgebreid assortiment met uitstekende producten.

Samenstelling:

  • Kanarie witzaad
  • Raapzaad
  • Koolzaad
  • Gepelde haver
  • Lijnzaad
  • Snoepzaad
Terug
Verkooppunt in the picture

Altijd een Matador verkooppunt bij u in de buurt!