Matador assortiment duivenvoeders

Jonge Duiven HOT

Jonge Duiven HOT

Eén mengeling geschikt voor jonge duiven vanaf het spenen tot en met de jonge duiven vluchten (0-500km): - Door minder mais in de mengeling, wordt er minder warmte in het lichaam ontwikkeld - Door de toevoeging van gepolijste rondrijst wordt er veel vocht in het lichaam opgenomen Een uitgebalanceerde eiwitverhouding zorgt dat de jonge duiven voldoende hard in het vlees blijven. Een mengeling die zorgt dat de darmen beter werken ( darmperistaltiek), des te beter worden de aangeboden voedingsstoffen opgenomen en des te minder kans op jonge duivenziekte.

Ontwikkeling.
Jonge duiven zullen zelf moeten leren om zich aan te passen aan de veranderde omstandigheden. Je kunt dan denken aan stralingen van militaire apparatuur, mobiele 5G netwerken, zonnevlammen, inversie, luchtvervuiling etc. Ook hetere weersomstandigheden hebben invloed op de duiven. Daar kan het voer wel degelijk van invloed op zijn. Hetere en drogere lucht heeft gevolgen voor de gezondheid van de duiven. Juist onze jongen hebben veel behoefte aan vocht, om uitdroging te voorkomen. Een ander punt is de oriëntatie. Zonder voldoende vocht in het lichaam is oriëntatie niet mogelijk.

 
Warmte en waterhuishouding.
Verder is het ook van belang dat duiven een voer eten, dat hen optimaal voorbereid op de komende vlucht. De voeding moet daarom aangepast worden aan de veranderde omstandigheden. En die omstandigheden stoppen niet. Het zal in de komende tijd niet weer koeler en natter worden. De hetere en drogere zomers zullen alleen maar toenemen. Het is daarom goed om de 'warmte' uit het voer te halen.  Het is vooral de mais die in de mengeling zit die zorgt voor de warmte. Dat komt door de samenstelling van de polysachariden ( suikers en zetmeel) in de mais. Mooi dus voor kouder weer. Maar als het echt goed warm is, eten de duiven duidelijk minder mais. Daar moeten we dus als eerste naar kijken bij de samenstelling van een nieuw voer. Daarnaast is vocht vasthouden een belangrijk thema. Ook daar moet het voer veranderingen ondergaan.  Het blijft ook van belang om de darmen van de jonge duiven goed te laten werken. Des te beter die werken, ( darmperistaltiek) des te beter worden de aangeboden voedingsstoffen opgenomen en des te minder kans op jonge duivenziekte.

Analytische bestanddelen:

Ruw eiwit 12,8%
Opneembaar eiwit 6,9%
Ruw vet 7,4%
Koolhydraten 59%
Ruwvezels 5,9%
Kcal 3295
Omega ratio 3,7 : 1

 

 

Terug
Verkooppunt in the picture

Altijd een Matador verkooppunt bij u in de buurt!